Opløs gæren i mælken og tilsæt sukker, æg og ketchup.
Bland mel og salt, og tilsæt det lidt ad gangen, til alt melet er æltet ind i dejen.
Tilsæt smørret i små klumper, og ælt dejen, gerne på maskine, til den slipper kanterne. Lad dejen hæve et lunt sted, tildækket med film og et klæde, i ca. 1 time.
Del dejen i 12 lige store stykker på ca. 85 g/stk.
Form dejen til aflange boller, skub dem sammen med håndfladerne, så du får en lang pølse, og mas dem derefter let flade.Lad dem efterhæve under et klæde i ca. 30 minutter.
Pensl pølsebrødene med sammenpisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn ved 215 grader, almindelig ovn, i ca. 10 minutter.Lad dem køle let af på en rist, inden du samler dine hotdogs.
Hjemmelavet salsa
Dræn tomaterne grundigt for væde i en finmasket sigte. Rør med en ske til alt væden er i sigtet fra.*Bruger du hakkede tomater, vil din salsa blive grovere. Du kan også bruge en dåse af hver, – det giver en dejlig konsistens på tomatsalsaen.
Hæld tomaterne i en skål sammen med rødløg, jalapenos, hvidløg, krydderier, ketchup, limesaft og olie, og rør salsaen godt sammen.
Smag til med salt og peber, og opbevar den på køl til den skal serveres.
Guacamole
Halver avocadoerne, skrab kødet ud og mos det med en gaffel.
Tilsæt limesaft og salsa, og rør guacamolen sammen.Smag til med salt og peber, og opbevar den på køl til den skal serveres.
Friterede løgringe
Vend løgringene med ketchup.
Bland mel og smule salt, og vend løgringene heri.
Varm olien op til ca. 160 grader, og friter løgringene ad et par omgange, til de er gyldne og sprøde.Læg dem på lidt køkkenrulle, som kan suge det overskydende fedt.
Ristede pølser
Læg pølserne på en pande ved svag til middel varme, - giv dem evt. en smule olie og pensl dem med ketchup.
Lad dem tilberede til de er gyldne, varme og har et godt knæk.
Mexicansk hotdog
Snit dine pølsebrød og læg en stribe ketchup i bunden.
Læg pølsen ovenpå, og top med salsa, guacamole og friterede løgringe.
Drys med finthakkede friske jalapenos og friskkværnet peber.