Hæld brombær, sukker, vaniljekorn, vand og den tomme vaniljestang i en lille kasserolle og kog det op.
Når brombærkompotten koger, skrues ned til middel varme, – og kompotten skal nu simre i ca. 20 minutter.Du skal kunne se at væden tykner, – ellers skal du skrue en smule op for blusset.
Stil den på køl, og lad den køle helt af inden den skal bruges.
Kiksebund
Smelt smørret i en gryde, og fjern den fra blusset.
Blend kiks og citronskal til en fin mel, og rør det sammen med smørret.
Fordel kiksemassen i 6 serveringsglas. Du skal ikke mase kiksene som ved en klassisk cheesecake, – de skal bare ligge i et fint lag.
Citron cheesecake uden husblas
Hæld flødeost, fløde, flormelis, vanilje og citronsaft i en skål, – og pisk det sammen til cremen tykner. Pas på ikke at piske for meget, – cremen skal være blød og lækker.
Hæld ostecremen på en sprøjtepose, så er den nemmere at styre, og sprøjt cremen oven på de knuste kiks. Sørg for at komme godt ud i siderne, så ikke brombærkompotten løber for meget igennem.
Hæld et par store skefulde brombærkompot på toppen, og pynt med friske brombær, mynte eller citronmelisse og evt. krystalliseret chokolade.