Opskrift på grillet culottesteg med hvidløg og urter.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Culotte, Grillet culotte, Grillet steg
Samlet tid 1 timetime30 minutterminutter
Servings 8personer
Ingredienser
1culottesteg på ca. 1,7 kg
Rub
4spskolivenolie
2kvisterosmarin
3kvistetimian
4-5fed hvidløg
8peberkorn
1spsksalt
Sådan gør du
Tag stegen ud af køleskabet i god tid, så den får lidt temperatur.
Hæld ingredienserne til rubben i en minihakker eller morter, og mix det godt sammen til en ensartet masse.
Fjern senen fra undersiden af culottestegen, og rids derefter fedtlaget på toppen af culotten i tern. Du skal kun ridse igennem fedtet, og ikke helt ned i kødet
Dup stegen tør med køkkenrulle, og gnid nu rubben godt ned imellem fedtlaget på toppen af culottestegen, og på undersiden af stegen.
Stik et stegetermometer i stegen, og grill stegen over indirekte varme ved ca. 190 grader i en lukket grill.Grillen skal være varm når stegen lægges på.
Lad stegen tilberede til kernetemperaturen er ca. 52-53 grader, - og tag den derefter ud og lad den hvile på et spækbræt i minimum 15 minutter.Stegen vil herefter være rosa på det tykkeste stykke, og mere tilberedt ude i siderne. Culotten serveres bedst når kernetemperaturen er mellem 57-59 grader.Ønsker du den mere tilberedt kan du lade culotten grille til kernetemperaturen er på ca. 56 grader, og lade den hvile i minimum 15 minutter til den rammer de 60-63 grader.
Skær stegen ud i skiver, - start i den tynde ende hvor du skærer den til du rammer midten af stegen. Når kødets struktur ændrer sig, vender du stegen, og skærer fra siden.