3-4spsknduja – den er stærk, så juster selv mængden
12cherrytomater, halveret
1skalotteløg, skåret i ringe
Frisk basilikum
Friskkværnet peber
Sådan gør du
Dræn mozzarellaerne for væde (hvis du bruger frisk mozzarella), og mas så meget væde ud som muligt. Jeg krammer dem gerne i lidt køkkenrulle, – så de er helt tørre.*Oftest bruger jeg faktisk en mozzarella blok som jeg river, – de findes i 400 grams pakker i supermarkedet. Den type mozzarella er super til pizza, – da den ikke afgiver væde under bagning.
Del dejen i 4 og rul/tryk dejen ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.*Bruger du hænderne til at trykke pizzadejen ud, kan du med fordel hive lidt i kanterne når fyldet er kommet på, – på den måde får du det rette omfang på pizzaen.
Smør bundene med pizzasauce, og fordel mozzarella og gorgonzola ovenpå.*Jeg kan godt lide meget ost på min pizza, men brug den mængde du foretrækker.
Læg klumper af salsiccia på pizzaerne og små klumper af nduja, - og fordel løgringe og tomater på bundene.
Bag pizzaerne til de er sprøde og gyldne, – i forvarmet ovn, ca. 12-15 min ved 250 grader. Hold øje, – ovne varmer forskelligt.
Drys med friske basilikumblade og friskkværnet peber inden servering.