Opskrift på nem citronmåne med citroncreme og pistacie, - dessert opskrift på 10 minutter.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Nøgleord Citron dessert, Citronmåne, Dessert på 10 minutter, Hurtig dessert, Nem dessert
Samlet tid 10 minutterminutter
Servings 6personer
Ingredienser
1citronmåne fra supermarkedet- eller du kan bage den selv
100gmascarpone
1dlpiskefløde
2spskflormelis
2-3spskfriskpresset citronsaft
1citron, fintrevet skal heraf
Usaltede pistacienødder - finthakket til toppen
Sådan gør du
Skær citronmånen i 6 lige store stykker, - husk at fjerne papiret først.*Bager du citronmånen selv, vil den jo typisk være rund, - denne kan du så deler i 8 lige store stykker.
Hæld mascarpone, fløde, flormelis, citronskal og citronsaft i en skål, og pisk det hurtigt sammen.*Citronen gør at cremen tykner lynhurtigt, - så pisk ved lav hastighed, så du ikke får pisket cremen for meget. Piskes cremen for meget vil den gryne.
Hæld mascarponecremen på en sprøjtepose, evt. med stjernetylle, - og sprøjt cremen ud på hver stykke, i den bredde ende.*Du kan også sagtens lægge cremen på med en spiseske.
Drys med finthakket pistacienødder inden servering.