Halver auberginerne og smør dem med lidt olivenolie på skærefladen.
Læg dem på en bageplade med bagepapir med skærefladen nedad. Bag dem i ca. 30-40 minutter, alt efter størrelse, - ved 200 grader, eller til de er møre hele vejen igennem.*Du kan også smide dem på grillen, - samme temperatur og tilberedningstid.
Skrab frugtkødet ud af hver aubergine, og lad det dryppe godt af i en sigte i 10-15 min. Hjælp gerne lidt på vej ved at røre i det med en ske.Du skal have så meget væde ud af auberginerne som muligt.
Hæld auberginerne i en skål, og tilsæt derefter de øvrige ingredienser - undtagen olien.Start kun med 1 fed hvidløg og 1/2 citron, - og mos det hele godt sammen med en gaffel. Baba ganoushen skal gerne være grov i konsistensen, men uden store stykker.*Du kan også hælde alle ingredienserne i en minihakker hvis du ønsker den mere glat i konsistensen, - brug samme fremgangsmåde.
Tilsæt derefter olien lidt ad gangen imens du fortsat rører i dippen med en gaffel, - få olien indarbejdet godt i aubergine dippen.
Smag til med salt og, og tilsæt evt. mere citron, hvidløg, tahin og/eller spidskommen.
Lad gerne din baba ganoush hvile i køleskabet 1/2 times tid inden servering, - og top den evt. med olivenolie, finthakket persille og ristede pinjekerner.