Rens kæberne og befri dem for hinderne. *Du kan nemt hive hinderne af kæberne med hånden. Køber du havtaskekæber fra frost, kan det med fordel gøres, når kæberne er tøet halvt op, - så er de nemme lige at hive af.*Husk også at fjerne den hvide streng, - den kan nemt hives ud af havtaskekæberne.
Vend havtaskekæberne i olie, og krydr dem med salt og peber.*Du kan med fordel gå i gang med pastaretten nu, så denne tilberedes imens kæberne grilles.
Grill havtaskekæberne ved høj varme, - grillen skal være brændende varm (minimum 250 grader), og giv dem ca. 3 minutter på hver side. Grillen skal være åben.Grill også citronerne med skærefladen nedad.
Pasta aglio e olie med rucola
Varm en gryde op med godt saltet vand, og kog pastaen et minut mindre end beskrevet på pakken.
Varm imens olien op på en pande ved middel varme, tilsæt hvidløg og halvdelen af persillen, og lad det svitse i olien mens pastaen koger.*Rør jævnligt og sørg for det ikke bliver for varmt, – olien skal kun lige små boble så hvidløget blive lyst gyldent og afgiver smag til olien. Herhjemme står komfuret på 5 ud af 9.
Tag pastaen direkte fra gryden, og vend den godt sammen med olien på panden.
Tilsæt parmesan, resten af persillen og pastavand, og lad retten simre videre et minuts tid, – vend det hele tiden godt rundt.
Rør til sidste ruccolasalaten i, og smag til med salt og peber.*Tilsæt evt. også en smule chiliflager.
Grillet havtaskekæber med hvidløgspasta
Server pastaen med 2-3 havtaskekæber pr. person. Vend gerne havtaskekæberne med pastaen, så de også får lidt at den smagfulde hvidløgsolie omkring sig, - og dryp med grillet citron inden servering.
Top evt. med finthakket persille og lidt parmesan.