Opskrift på bagt rødspættefilet på grill, - rødspættefilet med citron, hvidløg og persille.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Fisk på grill, Grillet fisk, Rødspættefilet
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Bagt rødspættefilet
4store rødspættefileter - ca. 200 g pr. person
150gsmør
3fedhvidløg, revet eller presset
1håndfuldpersille, finthakket
1 1/2citron, fintrevet skal heraf og citronen skåret i tynde skiver
Salt og rigeligt friskkværnet peber
Rucolasalat med citronvinaigrette
2psrucola - ca. 150 g
3spskolivenolie
2spskfriskpresset citronsaft
2forårsløg, fintsnittet
Salt og peber
Forslag til andet tilbehør
Kogte, stegte eller grillede kartofler
Grillede eller dampede grønne asparges
Gnocchi, - kogte og/ eller stegt
Sådan gør du
Varm grillen op til ca. 225 grader. *Fisken skal have direkte varme. På min grill tænder jeg alle blus på medium varme, så rammer jeg 225 grader. Husk at grillen skal være lukket.*Du kan naturligvis også tilberede fisken i ovnen. Her skal ovnene også stå på 225 grader.
Rens rødspættefileterne fri for eventuelle urenheder, og krydr dem med salt og peber på begge sider.
Læg tynde skiver af citron i bunden af et ovnfast fad, og læg rødspættefileterne ovenpå. Det er vigtigt, at fileterne ligger ovenpå citronen.
Smelt smørret i en gryde, sluk for blusset og tilsæt hvidløg, citronskal og persille. Krydr med en smule salt og peber.
Fordel smør blandingen over fisken, og bag dem i grillen (eller ovnen) i ca. 10 minutter, - alt efter størrelse.*Det er vigtigt at du hører smørret bruse godt op, - det giver den bedste smag til retten.
Imens blandes ingredienserne til citronvinaigretten, - olie, citronsaft, forårsløg, salt og peber, - og denne vendes med rucola salaten.*Vinaigretten kan også laves på forhånd og trække på køkkenbordet. Men vend først salaten kort inden servering.
Server fisken med ekstra smør fra fadet, - og brug det også som smørsauce til f.eks. kartoflerne eller andet tilbehør.