Bland havregryn, chiafrø, vaniljesukker, salt, yoghurt og koldskål i en skål, og rør det godt sammen. Læg låg på og sæt den på køl i minimum 2-3 timer, – men gerne natten over.Du kan også fordele ingredienserne i 2 serveringsglas med låg, – sørg for at der er plads nok til topping dagen efter. Så er det nemt både at have med på farten, eller lige snuppe et glas frem om morgenen eller til en hurtig frokost.
Inden servering topper du din koldskåls køleskabsgrød med jordbærgrød og friske jordbær.*Er din grød blevet for fast, rører du den blot op med en smule mælk, koldskål eller lidt ekstra yoghurt.*Jordbærgrøden kan du sagtens undlade, men har du en stående på køl, - så smager det altså virkelig dejligt.
Overnight oats – holdbarhed og anbefalinger
Overnight oats kan holde sig 4-5 dag på køl, – hvis alle ingredienser er friske.Jeg synes de er bedst inden for de 2 første dage, – og da det er så nemt at lave, laver jeg aldrig til mere end 2 dage ad gangen.
Jeg vil anbefale at du bruger grovvalsede havregryn, – det giver grøden en super lækker konsistens og struktur. Finvalsede havregryn kan til min smag, godt blive lidt for smattede, – men det er naturligvis smag og behag.
Du kan frit vælge hvilket mælkeprodukt du foretrækker at bruge, og det samme gælder yoghurten.
Top dine overnight oats / køleskabsgrød med en form for crunch, – nødder, granola eller lignende, det giver en dejlig konstrast til den bløde og cremede grød.