Rens kartoflerne fri for urenheder. *Jeg foretrækker at lade skrællen blive på, – og så pille dem efter kogning. Du kan også servere dem med skræl, eller skrælle dem før kogning.
Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet kold vand evt. tilsat peberkorn og lidt urter hvis du har.
Lad dem koge ved middelvarme i ca. 5-6 min. under låg.Sluk for blusset, og lad kartoflerne trække færdigt i vandet, under låg, – i ca. 15 min. *Når du tilbereder dine kartofler på denne måde får du en lækker fast kartoffel der ikke koger ud. Tiden kommer an på størrelsen af kartoflerne, – så mærke efter med en kødnål når de har trukket i 10 min. Skulle de stadig være meget hårde kan du blot tænde blusset et par minutter igen, – man lærer hurtigt at vurdere kogetiden når man har gjort det nogle gange. Mangler de kun en smule tilberedning lader du dem trække videre i vandet under låg.
Skyl til sidst kartoflerne i koldt vand, – og pil dem, hvis de er kogt med skræl, og skær dem i mundrette bider.
Imens kartoflerne trækker i kogevandet steger du din bacon sprød og gylden på en pande. Lad den derefter hvile og køle af på lidt køkkenrulle.
Kartoffelsalat med karrydressing
Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.
Hæld kartofler, bacon, ærter, skalotteløg, drueagurker og dressingen i en stor skål, og vend det godt sammen.
Smag kartoffelsalaten til med salt og peber, - og lad den gerne trække på køl 1/2 times tide.
Pynt evt. med lidt frisk mikrogrønt inden servering.