Opskrift på smørstegt mørksej med grønne asparges og stegt gnocchi med salviesmør.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Dansk, Italiensk
Nøgleord Fisk, Nem aftensmad
Samlet tid 35 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Smørstegt mørksej
600gmørksej, delt i 4 fileter
1dlhvedemel
Salt
Smør til stegning
Stegt gnocchi med salviesmør
600ggnocchi
150gsmør
4kvistesalvie, bladene heraf - en god håndfuld
5fedhvidløg, knust
1håndfuldhasselnødder, grofthakket
3spskolivenolie
Salt og peber
Derudover
1bdtgrønne asparges, skær den grove bund af
Parmesan og citronskal til toppen
Sådan gør du
Stegt gnocchi med salviesmør
Kog din gnocchi som beskrevet på pakken, og dræn den derefter for væde.
Varm olien på en pande ved god høj varme, og steg dine gnocchi til de er let gyldne, - ca. 5-8 minutter.Læg dem til side på en tallerken.
På samme pande smeltes smørret, - tilsæt salvie og de knuste hvidløg, - og skru ned til middel varme. Lad det stege i 5 minutters tid, - det skal bruse godt omkring salvien og hvidløg, og smørret brune let.Gem evt. lidt salvieblade til at vende i til sidst, så de beholder den flotte farve.
Tilsæt hasselnødderne, og steg videre i 5 minutter, - fortsat ved middel varme. Sørg for at smørret kun bruner let, ellers skru ned.*I mellemtiden begynder du at tilberede fisken, så det er færdigt samtidig med gnocchien. Se længere nede i opskriften.
Hæld dine gnocchi tilbage på panden, og vend det hele godt sammen. Krydr med salt og peber.
Skub gnocchien til den ene side, og steg dine grønne asparges på den anden halvdel af panden. De skal have ca. 3 minutter. Få det til at passe med at fisken er færdig på samme tid.
Smørstegt mørksej
Krydr mørksej fileterne med salt og vend dem derefter i hvedemel.
Smelt smørret på en pande ved middel varme, smørret skal bruse, - og steg mørksej fileterne til de er gyldne på begge sider. Ca. 3 minutter på hver side.
Stegt mørksej med gnocchi og salviesmør
Server et stykke mørksej med de stegte gnocchi og de grønne asparges. Sørg for at få både salvieblade, hasselnødder og også gerne lidt hvidløg med, - og en god skefuld af den brunede smør.Drys med lidt revet parmesan og fintrevet citronskal, og krydr med friskkværnet peber.