One pot oksekødssuppe med bacon, grøntsager og fløde
Opskrift på den nemmeste og lækreste suppe med hakket oksekød, fløde, grøntsager og pasta, - cremet, fyldig og mættende.4-6 personer, alt efter om den serveres med eller uden brød.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Dansk, Italiensk
Nøgleord Nem mad, One pot
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
400ghakket oksekød
200gbacon, skåret i tern
200gpasta - kogetid over 8 min.
2peberfrugter, - skåret i tern
2gulerødder, skåret i tern
2stilkebladselleri, skåret i skiver
1stort løg, grofthakket
4fedhvidløg, revet eller presset
4-5spsktomatkoncentrat
2dshakkede tomater eller polpa
1 1/2dlfløde
8-10dloksebouillon
1 1/2tsktimian
1 1/2tskrosmarin
1/2tskchiliflager - smag til
Salt og peber
Olie
Hakket persille og creme fraiche til toppen
Sådan gør du
Varm en smule olie i en gryde, og steg baconen til den er gylden. Læg den derefter til side på en tallerken.*Er din bacon meget fed, kan du undlade olien.
I samme grydes stege løg og hvidløg i et par minutter, tilsæt derefter oksekødet og brun det godt af.
Tilsæt krydderierne og krydr med salt og peber.
Tilsæt gulerødder, peberfrugt og bladselleri og varm igennem et par minutter, inden tomatkoncentratet tilsættes og røres ind i retten.
Hæld de hakkede tomater, stegt bacon, pasta, fløde og 8 dl bouillon ved, og lad retten simre ved middel varme til pastaen er kogt al dente.Juster løbende konsistensen med bouillon, - suppen skal være tæt og fyldig, men stadig have en vis portion væde.
Smag suppen til med salt og peber, og evt. mere chili, - og server den toppet med iskold creme fraiche og hakket persille.