Bland mel og salt, og rør det i lidt ad gangen. Ælt dejen, gerne på maskine, til melet er æltet godt ind i dejen og den samler sig om krogen.
Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hævet et lunt sted i en times tid.
Del dejen i 8 lige storestykker, ca. 110 g pr. stk, og tril dem til boller – så er de nemmere at rulle ud i cirkler.
Rul hver bolle ud i en stor cirkel der passer til en pande, den skal være ca. 2-3 mm tyk, – brug evt. lidt mel hvis der er behov.
Varme en pande op ved middel varme, og sprøjt den med en smule sprayfedt eller pensl den med lidt olie.
Bag brødene et par minutter på hver side ved middel varme, til de bobler op og er let lysebrune. Brug lidt sprayfedt hver gang du vender et brød og steger et nyt, – det giver et lækker saftigt fladbrød.
Læg dem løbende ovenpå hinanden som de bliver færdige, og dæk dem med staniol eller et klæde, – så sikrer du at brødene forbliver lækre bløde.
Layered tzatziki
Riv agurken groft og mas så meget væde ud som muligt. Læg agurken i en sigte, krydr men en smule med salt hvad der ca. svarer til det du ville putte i dressingen, og vend det rundt med hænderne.Lad agurken ligge og dræne for væde i ca. 15 min., mas gerne væden ud af agurkerne undervejs af flere omgange.
Rør yoghurten sammen med hvidløg, olivenolie, citronsaft og dild eller mynte.
Vend derefter agurkerne i, og smag dressingen til med friskkværnet peber og evt. mere salt hvis den mangler.
Rør derefter marinaden til den græske salat sammen.Rør olivenolie sammen med dijon, honning og balsamico, - rør til sennepen er rørt ind i de andre ingredienser, og tilsæt derefter hvidløg, citronsaft og oregano.Smag til med salt og peber.
Halver agurken og fjern evt. kernerne med en ske. Skær agurken i smalle skiver.
Skær peberfrugt og rødløg i strimler og halver tomaterne.
Bland alle grøntsagerne med oliven, persille og feta, hæld marinaden over og vend det godt sammen.
Fordel tzatzikien i et tykt lag på en tallerken, og top med den græske salat.Sæt på køl til kødet er klar.
Gyroskrydret kylling
Skær kyllingen i skiver, - ikke for tykke.
Varm en god sjat olie op på en pande, og brun kyllingen af.
Tilsæt gyroskrydderi og varm igennem et minuts tid, og rør derefter tomatkoncentraten sammen med kødet.Er der behov for det, kan du tilsætte en spæk vand for at fortynde tomatkoncentraten.
Smag kødet til med salt og peber.
Fladbrød med kylling gyros, tzatziki og græsk salat
Server de lune fladbrød toppet med tzatziki, græsk salat og kylling gyros, - og evt. en håndfuld blandet salat eller ruccola.