Opskrift på en nem og lækker forret, eller let frokost, - laksetatar med avocado.
Ret Forret, Frokost
Køkken Dansk
Samlet tid 15 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
200gfersk laks, skåret i små tern
2-3avocadoer, skåret i små tern
1/4lille rødløg, finthakket
1/4-1/2frisk grøn chili, finthakket
1spskfinthakket purløg
2tsksesamolie
2tskcitronsaft
1 1/2tsksoya
Fintrevet citronskal til toppen
Salt og peber
Sådan gør du
Bland sesamolie, citronsaft og soya.Smag til om du evt. ønsker den mere syrlig, mere soya eller mere olie.*Hvis du vil undgå at laksen marinerer, altså får en smule overflade, - så undlad citronen i marinaden, og pres denne udover anretningen til sidst i stedet for. Citronen marinerer laksen så den får en let hvidlig overflade.
Bland laksen med purløg, chili og rødløg, og rør det godt sammen.
Tilsæt marinaden, rør det sammen og vend til sidst avocado stykkerne forsigtigt i.
Anret laksetataren i et cylinder og pres det let sammen med bagsiden af en ske, inden cylinderen fjernes. Du kan også lægge laksetataren på en tallerken, sådan lidt rustikt, - hvis du ikke har et cylinder.
inden servering toppes laksetataren med fintrevet citronskal, og krydr med en smule salt og peber.Server evt. men grillet eller ristede brødskiver, ristet rugbrød eller lignende.