Opskrift på nem pasta med kylling, chorizo og fløde.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
400gpasta
400gkylling, skåret i mundrette bider
150gchorizo, jeg bruger fersk, - men brug det du kan få
300gfriske cherrytomater, halveret eller kvarte
1rød peber, skåret i mindre strimler
1løg, grofthakket
4fedhvidløg, revet eller presset
3håndfuldespinat
1håndfuldfriske basilikumblade
75gparmesan, fintrevet
2 1/2dlpiskefløde
1 1/2dlhvidvin
Salt og peber
Olivenolie
Sådan gør du
Varm en smule olie i en dyb pande, og steg chorizoen af i 4-5 minutter, - rør jævnligt. Sæt til side på en tallerken.Bruger du ferske chorizo pølser maser du kødet ud af disse, og deler det i mindre stykker. Bruger du den 2traditionelle" chorizo pølse skærer du denne ud i mindre stykker.
På samme pande brunes kyllingen af, krydr med salt og peber.
Hæld chorizoen tilbage på panden, tilsæt løg og hvidløg, og steg med et par minutter.
Tilsæt tomater og peberfrugt og steg det med i yderligere 3-4 minutter, og hæld derefter hvidvin og basilikum over. Lad det koge ind et par minutter.
Hæld fløden ved og rør parmesan ud i saucen, og lad den simre imens du koger din pasta al dente, som beskrevet på pakken.Rør undervejs.
Dræn pastaen fra kogevand, gem evt. en smule til justere konsistens med hvis der er behov for det, - og hæld pastaen i saucen. Rør det godt sammen.
Vend spinaten i saucen, varm hurtigt igennem og smag til med salt og peber.
Lad pastaen trække et par minutter inden dens serveres, og top den med friskkværnet peber, frisk basilikum og evt. revet parmesan.