Blend kiks og mandler til en fin mel, og bland dem godt sammen med smørret og marcipanen.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruger du en kagering, stilles denne på et spækbræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
Hæld kiksemassen heri, og mas den godt ud så hele bunden er dækket. Stil på køl og lad den hvile.*Du kan mase den med en ske eller bagsiden af et glas.
Champagne cheesecake
Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca 15 min.
Pisk fløden til en blød flødeskum, – den må endelig ikke blive overpisket.
Rør flødeost og creme fraiche sammen i en anden skål til den er fri for klumper.
Drys derefter flormelis i, gerne gennem en sigte så der ingen klumper er i, - og rør det godt sammen til ostecremen er fri for klumper.
Tilsæt champagnen, og rør igen til ostecremen er fri for klumper.*Ønsker du kagen uden alkohol, koger du blot alkoholen ud af champagnen i 3-4 minutter. Sørg for at der er 1 1/2 dl når den er kogt, så måske du skal tilsætte en smule mere. Lad den køle helt af inden den tilsættes.
Smelt den udblødte husblas i en lille kasserolle ved helt lavt blus, – det tager ikke mange sekunder, så hold øje. Undlad at vride husblassen for meget inden smeltning, – den lille mængde vand der hænger ved, gør det nemmere at styre smeltningen. Ellers tilsæt evt. 1 spsk vand.Fjern gryden fra blusset så snart husblassen er smeltet.
Vend et par store skefulde ostecreme i gryden med den smeltede husblas, og rør til det er fri for klumper og massen er afkølet. Mærk med en lillefinger om den er kold nok til at vende i ostecremen, ellers giv den en skefuld mere.*Ved at køle husblassen af på denne måde sikrer du at den ikke klumper når den vendes sammen med resten af ostecremen.
Vend husblassen i ostecremen, og rør det godt sammen.
Vend derefter flødeskummen i ostecremen af et par omgange, gør det med bløde bevægelser, - så du beholder så meget luft i cremen som muligt.
Hæld ostecremen over kiksebunden, og fordel den evt. cremen med en ske hvis der er behov for det. Bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen, og fylde hele formen ud.
Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer, - eller gerne natten over.
Champagne cheesecake med marcipan
Inden servering pyntes kagen med chokolade spåner, chokolade kugler og guldflager.*Bemærk at chokolade kuglerne overflade smelter en smule hvis de kommer på køl, så vent med dem til kagen skal serveres.
Ønsker du at køre kagen klar tidligere på dagen kan du sagtnen gøre det. Tag den evt. ud af formen allerede om morgenen, og sæt den klar på det fad den skal serveres på. Du kan også drysse med chokoladeflager allerede der, - men vent med pynt der evt. kan "smelte" i overfladen.Jeg vil ikke anbefale at dække kagen til med film når den er kommet ud af formen, så kan du ødelægge kanterne. Sørg hellere for at dække andre fødevarer til, så de ikke afgiver smag til champagne cheesecaken.