Opskrift på mexicansk Mac and cheese, - fyldt med grøntsager, bønner og ost.
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk, Italiensk, Mexicansk
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
400gpasta
1løg, grofthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
2peberfrugter, skåret i små tern (rød og grøn)
10skiversyltet jalapenos, finthakket
1dskidneybønner
7dlmælk
200gcheddar, revet
100grevet mozzarella
3spsktomatkoncentrat
3spsktacomix eller mexicansk krydderi - klik her
3spskhvedemel
50gsmør
1spskolie
Salt og peber
Sådan gør du
Smelt smør og olie på en stor pande, og steg løg og hvidløg til de er klare.*Du kan med fordel bruge en pande der kan gå i ovnen, retten skal gratinere 15 minutter inden servering.
Drys krydderiet over, og svits med et minuts tid inden tomatkoncentrat tilsættes og varmes med et øjeblik.
Drys melet over og rør det godt sammen, og tilsæt derefter mælken ad flere omgange, mens der røres grundigt.
Tilsæt jalapenos og kog saucen godt igennem i 5-10 minutter, - husk at røre i saucen jævnligt, så den ikke brænder på. Smag derefter til med salt og peber.*Kog i mellemtiden pastaen al dente.
Når pastaen er ved at være færdig røres osten ud i saucen, - gem en god håndfuld til at drysse på toppen, - ca. 100 gram.
Hæld peberfrugter og bønner i saucen, og rør det godt sammen.
Dræn pastaen for væde og vend den sammen med saucen. Juster evt. konsistensen med en smule pastavand hvis den virker for fast.*Har du en pande der kan gå i ovnen lader du retten forblive heri, - ellers hæld den over i et ovnfast fad.
Fordel den sidste ost på toppen, og gratiner den i en forvarmet ovn ved 230 grader, almindelig ovn, i ca. 10 minutter.
Lad retten hvile i 10 minutter inden den serveres, - og top den med finthakket persille, frisk jalapenos eller lignende.*Prøv også med en skefuld iskold creme fraiche, - det er super lækkert.