Opskrift på den lækreste pasta med stegt bacon, aubergine, tomater og burrata, - krydret med masser af frisk basilikum og hvidløg.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
500gpasta
250gbacon, skåret i tern
400gcherrytomater, halveret
1aubergine, skåret i tern
1løg, finthakket
4fedhvidløg, revet eller presset
1 1/2dlhvidvin (eller bouillon)
80gparmesan, fintrevet
1håndfuldfriske basilikumblade
1-2burrata
Pastavand
Salt og peber
Olivenolie
Sådan gør du
Varm en pande op, og steg baconen til den er gylden, - ikke sprød.*Hvis din bacon er meget mager, kan du tilsætte lidt olivenolie.
Tilsæt løg og hvidløg, og steg det med til løgene er klare. Tilsæt evt. lidt olie hvis der er behov for det.
Tilsæt tern af aubergine, og steg dem med ved godt høj varme et par minutter, - og tilsæt derefter tomaterne og steg dem med et par minutter.
Krydr blandingen med en smule salt og rigeligt friskkværnet peber, og tilsæt frisk basilikum (evt. hakket) og hæld hvidvinen over. Lad retten simre ved svagt varme i ca. 8-10 minutter, og kog imens pastaen al dente som beskrevet på pakken.*Tilsæt evt. en smule pastavand til panden undervejs, hvis retten er ved at koge tør.
Rør parmesanen sammen med pandens indhold, og tilsæt derefter pastaen direkte fra gryden, så der hænger lidt pastavand ved.
Vend det hele godt sammen, og smag til med salt og peber.*Tilsæt gerne endnu en lille håndfuld frisk basilikum, - det giver den skøn farve og dejlig smag.
Server pastaretten toppet med burrata, - åben gerne osten som på billedet, dryp med olivenolie, krydr med friskkværnet peber og drys med lidt grønt.