Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Hummus salat - Kikærtesalat med hummus
Opskrift på lækker "Layered Hummus", - en hummustallerken toppet med sprød kikærtesalat.
Ret
Forret, Frokost, Salat, Tilbehør
Køkken
Mellemøsten
Nøgleord
Appetizer, Forret, Hurtig mad, Nem mad, Salat, Tapas
Samlet tid
15
minutter
minutter
Servings
4
personer
Ingredienser
1 1/2
portion
hummus - prøv denne opskrift
- eller ca. 400/450 g
Salaten
1/2
ds
kikærter (brug dem der er tilovers fra hummus)
3/4
agurk, skåret i grove skiver
12-14
cherry tomater, skåret i mindre stykker
2
forårsløg, fintsnittet - brug kun det grønne
1/2
lille rødløg, finthakket
2
håndfulde
persille, finthakket
1
håndfuld
pinjekerner, gerne ristet
Marinade
2
spsk
olivenolie
1
spsk
citronsaft
2
nip
spidskommen, stødt
Salt og friskkværnet peber
Derudover
Lidt olie til toppen
Brød, pitabrød eller lignende til servering
Sådan gør du
Bland alle de snittede grøntsager i en skål, - drænede kikærter, tomater, agurk, persille, rødløg og toppene af forårsløg.
Hæld ingredienserne til marinaden over, vend det godt sammen, og smag til med salt og peber.
Anret hummusen i en dyb tallerken, - og mas den ud med bagsiden af en ske, - så den ligger i et lag på ca. 1 1/2-2 cm.
Top med kikærtesalaten, dryp med lidt olivenolie og friskkværnet peber.
Server salaten som tilbehør til grillen, en stegt kylling, eller med en skive flute eller små stykker pitabrød til.
Video