Opskrift på nem og lækker one pot pasta med salsiccia, grøntsager og fløde.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Samlet tid 35 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
500gpasta
300gsalsiccia
150gbacon i tern
1squash, skåret i tern - uden kerner
200gchampignon, skåret i kvarte eller halve
1løg, finthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
70gfrisk spinat
1håndfuldfrisk basilikum
50gsoltørrede tomater i strimler
70gparmesan, fintrevet
7-9dlbouillon, grønt eller kylling
2 1/2dlfløde
Friskkværnet peber
Evt. salt
Sådan gør du
Varme en gryde op ved middel varme og steg bacon af et par minutter.
Fjern tarmen fra pølserne, del kødet i store chunks og hæld dem i gryden til baconen. Steg ved god høj varme til det hele er godt brunet af, - ca. 5 minutter.*Salsiccia og bacon smider en del fedt. Derfor foretrækker jeg at hælde meget af det fra når kødet er brunet af, - men sørg for der er nok til at stege videre i.
Tilsæt svampene og steg videre ved høj varme, indtil svampene er godt brunede.
Skru ned til middel varme og tilsæt løg, hvidløg, soltørrede tomater og squash, og steg med et par minutter. Krydr med friskkværnet peber.*Vent med salt til sidst, der er salt i både bacon, salsiccia og parmesan. Jeg brugte ingen ekstra salt i retten.
Hæld pasta, , basilikum, bouillon (start med 7 dl) og fløden over, og lad retten simre ved middel varme, til pastaen er al dente. Tilsæt evt. mere bouillon hvis der er behov for det.*Vær opmærksom på at pastaen oftest kræver lidt længere tid end beskrevet på pakken, da den jo koger i en sauce.
Når pastaen er tilberedt al dente vendes spinaten og parmesan i retten, smag til med peber og evt. salt, og server med finthakket basilikum på toppen.