Opskrift på cremet one pot pasta med chorizo, grøntsager og fløde.
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Italiensk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
500gpasta
200gchorizo, skåret i mindre tern
1dshakkede tomater
3spsktoatkoncentrat
2peberfrugter, skåret i små tern
1løg, grofthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
70gfrisk spinat
1håndfuldfriske basilikumblade
7-9dlbouillon, - kylling eller grønt
2 1/2dlpiskefløde
1friskmozzarella
Olie
Salt og peber
Sådan gør du
Varme en lille sjat olie i en gryde, og steg løg og hvidløg af et par minutter ved middel varme.
Tilsæt chorizo og steg med i 5 minutter, og hæld derefter peberfrugterne ved og steg med et par minutter. Krydr med en smule salt og godt med friskkværnet peber.
Tilsæt tomatkoncentrat og varm igennem et øjeblik, inden du tilsætter de hakkede tomater, bouillon og pasta. *Start med 7 dl bouillon, og tilsæt mere hvis du kan se retten koger tør eller pastaen slet ikke er dækket.
5 minutter inden pastaen er kogt færdig, tilsættes fløde og basilikum. På med låget, og kog videre til pastaen er al dente.*Kogetiden er ofte mere en der står på posen, da pastaen koges i en sauce og ikke i en stor gryde vand. Så beregn +5 minutters ekstra kogetid.
Når pastaen er al dente vendes mozzarella og spinat i saucen, til mozzarellaen er smeltet og spinaten faldet sammen.
Smag til med salt og peber, og server med et drys parmesan ved siden af.