Opskrift på lækre vaniljemuffins fyldt med smarties, - perfekt fastelavns kage, især til de yngste.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Samlet tid 45 minutterminutter
Antal 12persoenr
Ingredienser
Vaniljemuffins
200ghvedemel
200gsukker
140gsmør
1dlmælk
3æg
1vaniljestang
2tskbagepulver
1nipsalt
1/2citron, fintrevet skal heraf
Frosting
150gflødeost
100gsmør, stuetemperatur
200gflormelis
1 1/2tskvaniljesukker
1/2citron, fintrevet skal heraf
Derudover
150gmini smarties
Krymmel
Sådan gør du
Vaniljemuffins
Varm mælken i en lille gryde, smelt smørret heri og lad blandingen køle let af.
Befri kornene fra vaniljestangen og mas dem sammen med en smule af sukkeret.
Pisk æg, sukker og vanilje til en luftig masse og rør citronskallen heri.
Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i æggemassen. Sigt dem gerne i så du undgår klumper.
Vend den afkølede smør/mælkeblanding i ovenstående masse, og slut af med de sidste tørre ingredienser. Vend det hele grundigt men forsigtigt, så du ikke slår luften ud af massen.
Beklæd en metal muffinform med 12 papirforme og fordel dejen i formene. Jeg hælder gerne dejen på en sprøjtepose, sådan synes jeg det er nemmest at styre, - men det gør man som man selv foretrækker.
Bag dine muffins i en forvarmet ovn, midterste rille, i ca. 20 min. ved 180 grader, almindelig ovn.
Tag dine muffins op af metal formen så hurtigt som muligt, så ikke de danner fugt. Pas dog på du ikke brænder dig.
Frosting
Pisk smør og flormelis sammen til en cremet masse. Først vil det skille, som som om der ikke er nok smør i, – men pisk videre, det skal nok komme.
Vend flødeosten i smørcremen sammen vaniljesukker og fintrevet citronskal og rør det hele godt sammen.
Når dine muffins er kølet af, "graver" du en lille fordybning i hver muffin med et teske. Det er heri dine smarties skal ligge.Pas på ikke at lave fordybningen for dyb og for tæt på kanterne, - men der skal selvfølgelig være plads nok til en masse knasende smarties.
Hæld smarties i så de når helt op til kanten, - og smør derefter dine muffins med frosting.
Top dem med krymmel og evt. smarties.Server dem straks, - eller opbevar dem dem på køl. Dine smarties vil naturligt "smelte" lidt når de får fugt inde i kagerne, - men de smager stadig dejligt. Tag dem helst ud af køleskabet en lille halv time inden servering.