Opskrift på lækker braiseret oksekød med grønt og cremet svampesauce.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Forb. tid 20 minutterminutter
Tilb. tid 4 timertimer
Samlet tid 4 timertimer20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
1kgtykkam (eller 1,2 kg oksekæber)
200gbacon
300gchampignon
200gskalotteløg, pillet
2porrer, skåret i ringe (gem toppene)
3fedhvidløg, revet eller presset
4kvisterosmarin
4kvistetimian
2håndfuldespinat
5dlhvidvin
4dloksebouillon (evt. mere hvis længere simre tid)
2 1/2dlpiskefløde
2spskhvedemel
Salt og peber
Olie
Sådan gør du
Skær kødet i store tern.Bruges kæber, renses disse fri for de yderste tykke sener. Der vil være sener i midten af kødet, de mørner under tilberedning, så skær ikke for meget i det, så du får for små stykker. Skær derefter kæberne ud i store terne på ca. 3x3 cm.
Varm en god sjat olie i en stor gryde, og brun kødet godt af, - krydr med salt og peber.Læg kødet til side på en tallerken.
I samme gryde steges baconen af til den er let sprød og gylden. Tilsæt derefter de hele champignon og skalotteløg og steg dem med i 5 minutter. Er dine champignon meget store skal de halveres.
Tilsæt porrer og hvidløg og steg med i 2 minutter, – drys derefter med mel og rør det godt sammen.
Hæld hvidvinen over, og lad det småkoge i 5 minutter. Bind krydderurterne sammen med en snor og læg dem ved.
Læg kødet tilbage i gryden, hæld bouillonen over, og lad det simre, under låg, ved svag varme i 3-4 timer. Rør et par gange undervejs.
Efter 3 - 3 1/2 time tilsættes fløden, og retten simre videre, uden låg.
Snit toppene af porrerne i fine ringe og hæld dem i saucen 5-8 minutter inden retten skal serveres.
Vend spinaten i saucen til den falder sammen, smag til med salt og peber - og tilsæt evt. en smule majsstivelse hvis saucen ønskes tykkere.Tilsæt også en smule kulør hvis saucen ønskes mørkere.
Fjern krydderurte buketten, og server retten med kogte ris, kartoffelmos, kogte kartofler eller grøntsager.