Evt. guldflager og sorte/creme chokoladekugler - disse er fra Special Moments
Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
Kageplast
Sådan gør du
Kiksebund
Smelt smørret i en gryde.
Blend kiks (du skal ikke skrabe cremen ud, - du skal bruge hele kiksen) og nødder til en mellem fin mel, og rør det godt sammen med den smeltede smør.Blend evt. nødderne først, de skal have lidt længere end kiksene.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et skærebræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
Hæld kiksemassen heri, og mas det godt ud så hele bunden er dækket og kiksemassen er mast godt sammen, – på den måde undgår du din kiksebund smuldrer når du skærer kagen.
Stil på køl og lad den hvile mens ostecremen laves.
Ostecreme
Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med en smule af flormelissen. Rør dem sammen med flødeost, creme fraiche og resten af flormelissen.
Pisk fløden til en blød flødeskum.
Knus oreo kiksene groft, - igen skal du bruge hele kiksen. Det gøres nemt i en pose som lige får lidt bank på toppen, - de kan også grofthakkes på et spækbræt.
Vend de knuste kiks sammen med ostecremen.
Smelt den udblødte husblas i en lille kasserolle ved helt lavt blus, – det tager ikke mange sekunder, så hold øje med det. Undlad at vride husblassen inden smeltning, – den lille mængde vand der hænger ved, gør det nemmere at styre smeltningen.
Fjern gryden fra blusset så snart husblassen er smeltet, og vend et par store skefulde ostecreme i gryden. Rør til det er fri for klumper og massen er afkølet.
Vend den afkølede husblasmasse i ostecremen, og rør derefter flødeskummen i.
Hæld ostecremen over kiksebunden, – fordel evt. cremen med en ske hvis der er behov for det, og bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen.
Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer, – eller gerne natten over.
Inden servering pyntes kagen med knuste oreos og evt. sprøde chokoladekugler og guldflager.