Opskrift på den lækreste cheesecake med chokolade, appelsin og mandellikør.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Samlet tid 6 timertimer
Servings 8personer
Ingredienser
Kiksebund
225gdigestivekiks
125gsmør
80gmørk chokolade, grofthakket – 70%
70gmandler
Chokolade ostecreme
250gflødeost – ikke light
3dlpiskefløde
150gmælkechokolade
50gmørk chokolade, 70%
100gflormelis
1appelsin, fintrevet skal og saften heraf – ca. 1/2 dl appelsinsaft
1/2dlDisaronno
3 1/2bladehusblas
Derudover
Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
Kageplast
Chokoladespåner
Chokoladekugler – disser er fra Special Moments
Guldflager
Sådan gør du
Kiksebund
Rist mandlerne på en tør pande til de afgiver aroma og lad dem derefter køle af.
Smelt smørret i en gryde.
Blend kiks til en fin mel og tilsæt mandlerne. Blend igen, til mandlerne er grofthakkede, – ikke for store stykker og ikke for små.
Rør kikse/nøddeblandingen sammen med smørret, og rør derefter chokoladen i til den smelter og du har en ensartet masse.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et skærebræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
Hæld kiksemassen heri, og mas det godt ud så hele bunden er dækket og kiksemassen er mast godt sammen, – på den måde undgår du din kiksebund smuldrer når du skærer kagen.
Stil på køl og lad den hvile mens ostecremen laves.
Chokolade ostecreme
Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
Smelt chokoladen i mikroovnen eller over et vandbad, og lad den køle let af, – dog uden den sætter sig.
Pisk fløden til en blød flødeskum.
Rør flødeosten sammen med den smeltede chokolade, appelsinskal, flormelis og Disaronno. Rør til ostecremen er helt glat og uden klumper.
Vend flødeskummen i ostecremen, og sørg for ikke at slå luften ud af ostecremen.
Varm appelsinsaften i kasserollen, – uden at den koger. Sluk for blusset og rør de udblødte og vredne stykker husblas ud her i, – et ad gangen.
Vend et par store skefulde ostecreme sammen med den lune appelsin/husblas, og rør til det er fri for klumper og massen er let afkølet.
Vend den afkølede appelsin/husblasmasse i ostecremen, og rør den forsigtigt til den er fin glat.
Hæld ostecremen over kiksebunden, – fordel evt. cremen med en ske hvis der er behov for det, og bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen.
Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer, – eller gerne natten over.
Inden servering pyntes kagen med chokoladespåner, chokoladekugler og guldflager.