Karrygryde med rød karry, grøntsager og hakket oksekød
Opskrift på lækker thai inspireret karrygryde med rød karry, hakket oksekød og masser af grøntsager.
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Thai
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
500ghakket oksekød
2store gulerødder
2peberfrugter
1stort løg
3fedhvidløg
3forårsløg, snittet
1/2chili, smag selv til alt efter styrke
1dskokosmælk- kan erstattes af madlavningsfløde
1dlpeanutbutter
2-3spskrød karrypasta
2spskfintrevet ingefær
2spsktomatkoncentrat
1 1/2tskfiskesauce
1lime, saften heraf
Salt og peber
Olie
Forårsløg og peanuts/cashewnødder til toppen
Ris eller nudler til servering
Sådan gør du
Varm en smule olie på en pande og brun kødet grundigt ved god høj varme, - krydr med salt og peber.
Blend i mellemtiden løg, gulerødder, peberfrugter og hvidløg i en minihakker til det er finthakket og med god struktur, - endelig IKKE for fint. Alternativt kan det hakkes fint i hånden.
Hæld de blendede grøntsager og snittede forårsløg på panden, og steg med i 3-4 minutter.
Tilsæt tomatkoncentrat, karrypasta og ingefær, og varm det godt igennem et par minutter.
Hæld kokosmælken (eller fløden over) sammen med peanutbutter, og lad saucen simre i 8-10 minutter - kog risene imens.
Tilsæt til sidst friskpresset lime og fiskesauce, - og smag retten til med salt og peber.
Server med ris og top med fintsnittet forårsløg og peanuts eller cashewnødder.