Opskrift på cremet ærtesuppe serveret med stegt kammusling og champagne.
Ret Forret, Frokost, Hovedret
Køkken Dansk
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Ærtesuppe
400gærter
4dlbouillon, kylling- eller grøntsagsbouillon
2 1/2dlpiskefløde
25gsmør
3skalotteløg (små) – finthakket
1lille fed hvidløg, finthakket
1-2spskcitronsaft
Salt og peber
Derudover
8kammuslinger -alt efter størrelse
100gærter, optøede
1dlchampagne
Friske ærteskud eller brøndkarse
Brøndkarse
Olie
Friskkværnet peber og salt
En smule sukker
Sådan gør du
Ærtesuppe
Tø ærterne op i koldt vand så de beholder deres flotte farve.
Smelt smørret i en gryde og steg løg og hvidløg til de er blanke.
Hæld bouillon og fløden over, kog op og lad det koge et par minutter.
Hæld de optøede ærter i en blender, hæld flødeblandingen over og blend til du har en helt glat suppe.Du kan også slukke for blusset, hælde ærterne i flødeblandingen og blende suppen med en stavblender.
Smag suppen til med citron, salt og peber.Suppen er klar til servering.
Kammuslinger og servering
Fjern musklen fra kammuslingerne hvis ikke fiskemanden har gjort det.
Drys dem med lidt sukker og salt, og lad dem trække 5-10 min.Dup dem derefter tørre i køkkenrulle.
Steg kammuslingerne i en smule olie ved høj varme i ca. 45 sek - 1 min. på hver side, til de får en flot gylden stegeskorpe.
Fordel suppen i 4 dybe tallerkener.
Læg kammuslingerne i bunden og drys med ærter.
Top med friske urter og friskkværnet peber.
Inde ved bordet hældes en smule champagne langs kanten af suppen, som vil skumme flot op.