Rids butterdejen med en kniv, ca. 2 cm fra kanten hele vejen rundt, – ikke dybt, kun lige en fin ridse.
Smør kanten med en smule olie (eller en sammenpisket æg), drys kanten med sesam og bag butterdejen i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, almindelig ovn.
Rør ricotta og smuldret feta sammen, og krydr med salt og peber.
Skær tomaterne i skiver og læg dem til siden.
Smør ricotta cremen ud på den let afkølede butterdejs bund. Smør den ud med bagside af en ske, – undlad så vidt muligt at løfte skeen for meget så du trækker dejen op. Smør i bløde bevægelser, ud til den ridse du har lavet i dejen. Har du lavet ricotta cremen på forhånd og haft den på køl, så skal den lige have lidt temperatur inden du smør den på – ellers er den får hård at smøre ud på den porøse bund.
Læg tomatskiverne på toppen af ricotta cremen, - fordel dem så der både er store og små skiver over hele fladen.
Drys med hjemmelavet italiensk krydderi og krydr med en smule salt og peber.
Bag tærten videre i ca. 10-14 min., – fortsat ved 200 grader, og lad den køle af ca. 5 min. inden den serveres. Tærten kan også serveres kold.