Opskrift på skøn aspargessuppe med friske grønne asparges.
Køkken Gourministeriet
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
4små glas hvide asparges eller 2 store (ca. 450 g, - drænet vægt)
1
bdr friske grønne asparges
4dl
asparges vand
1l
grøntsagsbouillon
4dl
piskefløde
1citron, saften heraf
50g
smør
5spsk
hvedemel
Salt og peber
Sådan gør du
Hæld væden fra de hvide asparges, og gem det til saucen.
Smelt smørret i en gryde, pisk melet godt ind i smørret og lad det varme et par minutter.
Hæld boullion på ad flere omgange, og pisk grundigt alle klumper ud.
Hæld resten af bouillonen, piskefløde og aspargesvand over, og lad saucen koge godt igennem ved middel varme i ca. 15-20 min., - piske jævnligt så den ikke brænder på.
Skær de hvide asparges ud i mundrette bidder og læg dem til side.
Knæk de grønne asparges hvor de naturligt knækker, kasser bunden og overhæld resten med kogende vand. Lad dem trække i 5 min. inden de overhældes med koldt vand til de er kølet godt af. Skær dem derefter i mundrette bidder.
Vend hvide og grønne asparges i suppen og varm suppen godt igennem.
Smag til med salt, peber og citron, og server suppen, evt. toppet med lidt tørret persille eller lignende.