Opskrift på en fantastisk One pot mexicansk taco pande. Inspireret af en god portion chili con carne vendt med tortillas og toppet med masser af smeltet cheddar.
Tænd ovnen på 200 grader.*Hvis din pande ikke kan gå i ovnen, springer du dette trin over.
Varm lidt olie på en pande (der kan gå i ovnen), og svits løg og hvidløg af i et par minutter.
Tilsæt kødet og lad det brune af, - krydr med salt og peber.
Tilsæt peberfrugt, jalapeños og mexicansk krydderiet, og rør det godt ind i kødet.
Tilsæt derefter tomatkoncentrat og lad det varme med et par minutter, og hæld derefter de hakkede tomater og vandet over.
Lad retten små simre i 10-15 minutter.Tilsæt evt. en smule mere vand hvis retten er ved at koge tør. Det burde ikke være nødvendigt ved middel varme, - saucen skal være blød, ikke tør og ikke for våd.
Halver tortilla pandekagerne og skær dem i strimler på ca. 1 1/2 cm i bredden.
Tilsæt kidneybønner og varm hurtigt igennem, og smag retten til med salt og peber.
Læg strimler af hvede tortillas i saucen og rør godt rundt så de bliver fordelt, - og vend derefter halvdelen af osten rund i top lagen af panden.
Fordel den sidste cheddar på toppen, og sæt panden i ovnen i ca. 5 min. eller til osten er smeltet.
Inden servering toppes retten med creme fraiche og finthakket persille/friske jalapenos.Server den gerne med en skål sprøde tortilla chips, en frisk sprød salat eller lignende.
Video
Noter
Har du ikke en pande der kan gå i ovnen, tilsætter du blot osten som beskrevet ovenfor, og lægger et låg, folie eller lignende over panden, og lader den stå ved svag varme til osten er smeltet.