One pot pasta med friske tomater, basilikum og parmesan
Opskrift på nem og lækker one pot pasta med friske tomater, hvidvin, basilikum og parmesan.
Køkken Italiensk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
400g
pasta
600g
cherry tomater, hele og halverede
1
stort løg, grofthakket
4fed
hvidløg, presset eller revet
1potte basilikum, - 2 store håndfulde blade
100g
parmesan, fintrevet
2dl
hvidvin
8dl
grøntsags bouillon, - juster selv undervejs
1/2dl
oliven olie
Salt og peber
Sådan gør du
Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg af til de er klare.
Tilsæt tomater og basilikum, krydr med salt og peber og steg med i 5 min.
Hæld vinen over og lad den koge lidt ind inden pastaen tilsættes sammen med 5 dl bouillon.
Tilsæt løbende bouillon så pastaen ikke koger tør og rør jævnligt undervejs. Sørg for ikke at tilsætte for meget væde, - når pastaen er færdigkogt skal der ca. være halvdelen af væden tilbage i gryden.
Når pastaen er kogt al dente (eller som ønsket) slukkes for blusset, og parmesanen røres godt ind i retten.
Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. mere frisk basilikum.
Lad retten sætte sit små 5 min. inden den serveres, - på den måde "sætter" saucen sig om pastaen.
Server denstoppet med revet parmesan og masser af frisk kværnet peber.