Opskrift på klassisk hønsekødssuppe med friske suppeurter.
Samlet tid 2 timertimer
Antal 4Personer
Forfatter Dianna
Ingredienser
Kyllingen
1
god stor kylling
Blandet reste grønt til at koge med, groft snittet
Salt og peberkorn
Fyld
6
store gulerødder
2
porrer, bruge evt. de grove toppe til at koge med kyllingen
1
lille knoldselleri
Salt og peber
Sådan gør du
Kyllingen
Rens kyllingen og læg den i en stor gryde med brystet nedad. Hæld vand over til den er dækket.
Tilsæt grøntsagerne, peberkorn og salt, og bring gryden i kog.
Lad kyllingen koge ved svag varme, underlåg låg, i ca. 45 min., - skum den af undervejs.
Sluk for blusset og lad kyllingen trække 15-20 min. i vandet, inden den tages op og pilles når den er let afkølet, - kog i mellemtiden bouillonen ind ved høj varme, til den har en god smag og mængden er passende til suppen.
Fyldet
Skær kyllingen i mundrette bidder og læg den til side.
Skræl gulerødder og knoldselleriet, og skær i mindre stykker.
Rens porrerne, skær den øverste grove del af toppen, og snit resten i ringe.
Hæld alle grøntsagerne i suppe, og lad dem tilberede ved svag til middel varme, til de er møre som ønsket, - ca. 15-20 min.
Tilsæt kyllingen og lad den varme igennem, og smag suppen til med salt og peber.
Server suppen rygende varm, med rigeligt peber på toppen, og evt. med et friskbagt flute ved siden af.