Opskrift på lækre pommes fondant.
Beregn ca. 2 bagekartofler pr. mand.
Ret Tilbehør
Køkken Dansk, Gourministeriet
Samlet tid 1 timetime
Antal 4Personer
Forfatter Dianna
Ingredienser
8
bagekartofler
2kviste
rosmarin
2kviste
timian
2fed
hvidløg, knust
3dl
grøntsagsbouillon
Klaret smør, ghee eller rapsolie til stegning
Sådan gør du
Kartoflerne skæres/stikkes ud i lige store stykker, - så du sikrer at de skal have lige lang tid i ovnen. Beregn 2 pr. person.Lad dem gerne stå og trække i iskoldt vand en times tid, – det er dog ikke et must.
Smelt en god klat klaret smør eller varm olien på en pande, ved god høj varme – sammen med stilke af krydderurter og knuste hvidløg. Steg kartoffelstykkerne på alle sider til de er flotte brunede. Krydr med salt.Det tager godt 20 minutter, – kartofler bliver samtidig møre i overfladen.
Læg de brunede kartoffelstykker i et ovnfast fad, tilsæt bouillon, og bag dem færdigt i ovnen i ca. 30 min. ved 180 grader, - afhængig af størrelse.Stik i kartoflerne for at sikre de er møre.
Video
Noter
Man kan med fordel bruge et udstikker til kartoflerne, så sikre man de har præcis samme størrelse, dem på billedet er skåret ud i hånden.