Salte æbleskiver med bakskuld, rødbede marmelade og eddike pulver
Opskrift på mad-æbleskiver med bakskuld, - en lækker appetizer eller forret.
Ret Forret, Snack
Køkken Dansk
Samlet tid 2 timertimer30 minutterminutter
Servings 6Personer
Author Dianna
Ingredienser
Æbleskivefyld
80gskalotteløg, finthakket
80gbakskuld, finthakket (kan erstattes af bacon)
Salt og peber
Æbleskivedej
6æg
140g
hvedemel
1 1/2dlpiskefløde
70g
smør
1tsksalt
Smør til stegning, gerne klaret smør
Rødbedemarmelade
2 1/2dl
syltelage fra rødbeder
3,5g
agar-agar
Eddikepulver
20g
maizena
5g
eddikepulver
Sådan gør du
Rødbedemarmelade
Bring syltelagen i kog, tilsæt ager-ager og kog op.
Sigt blandingen gennem en fin sigte, og lad den køle helt af i køleskab til den bliver stiv, - minimum 2 timer.
Blend blandingen til en fin marmelade, og sæt den på køl til den skal serveres.
Eddikepulver
Bland maizena og eddikepulver og stil til side.
Æbleskiver
Smelt smørret i en lille kasserolle, tilsæt løgene og lad dem stå ved svag varme i 5 min. Sluk for blusset, og stil til side.
Hak den flåede og fileterede bakskuld fint (sådan flår du en bakskuld), og bland det sammen med smør/løg blandingen.
Rør smørblandingen, fløde og salt sammen.
Tilsæt hvedemel lidt ad gang, og rør til du har en ensartet masse, og rør derefter æggeblommerne i.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Steg æbleskiverne på en æbleskive pande i rigeligt klaret smør. Hæld rigeligt fyld i hvert hul, det må gerne boble lidt over, – så sikrer du æbleskiverne bliver flotte runde.
Server æbleskiverne toppet med lidt eddikepulver, og rødbedemarmelade ved siden af.