Opskrift på de bedste bløde fødselsdags boller.Denne opskrift giver 12 boller.
Ret Brød
Køkken Dansk
Keyword Bamseboller, Børnefødselsdag, Fødselsdagsboller, Mad til børnefødselsdag
Samlet tid 2 timertimer
Antal 12Personer
Forfatter Dianna
Ingredienser
25g
gær
2 1/2dlmælk (vand kan også bruges)
500g
hvedemel
75g
smør, stuetemperatur
1
æg
2spsk
sukker
1tsk
salt
1/2tskkardemomme - kan undlades
Lidt olie
1
æg til pensling, sammenpisket
Sådan gør du
Opløs gæren i mælken, og tilsæt derefter sukker og æg.
Bland mel og salt, og tilsæt lidt ad gangen. Rør dejen til alt melet er brugt, og dejen har en ensartet overflade.
Tilsæt smørret i små tern, og rør dejen, gerne på maskine, til den har samlet sig og slipper kanterne, - ca. 5-8 min. Dejen skal være let klistret, men stadig slippe kanterne.
Smør hænderne med lidt olie, tag dejen og og form den til en stor bolle. Smør evt. også hæve skålen med lidt olie og læg dejen tilbage heri.
Dæk skålen med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
Del den i 12 lige store stykker, ca. 75 g pr. stk., og tril bollerne runde. Spænd evt. dejen lidt op ved at folde dejen ind under bollen til den er fin glat på overfladen, og tril den derefter rund i håndfladerne, på den måde får man nogle flotte runde boller.
Læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 30 min. under et klæde.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ca. 10 min ved 225 grader, almindelig ovn, - eller bage/dampprogram hvis du har det.
Lad bollerne køle af på en rist inden de pakkes i en lufttæt pose. Opbevar dem ved stuetemperatur, - så holder de sig lækre bløde i flere dage.