Tag smør og fløde ud af køleskabet i god tid, - gerne 30 min. før så det får lidt temperatur.
Smelt sukkeret på en pande ved middelsvag varme, - du må ikke røre i det før sukkeret er helt smeltet. Røres i det risikerer du det klumper.
Når sukkeret er smeltet tilsættes smørret i små tern, pisk det grundigt ind i sukkeret med et piskeris til du har en ensartet karamelmasse. Lad det koge let igennem et par minutter ved. middel varme.
Tilsæt fløden, lidt ad gangen, og pisk grundigt til karamellen har en flot ensartet overflade.
Fløden vil få karamellen til at boble godt op, - så vær forsigtig.
Lad karamellen koget op et minuts tid, og sluk derefter for blusset.
Pisk et godt nip salt ind i karamellen og lad den køle let af inden servering.
NB! Serveres karamellen ikke indenfor den første halve time vil den sætte sig en smule når den opbevares på køl. Stil da skålen ned i en smule varmt vand, - karamellen vil da blive lækker flydende igen.
Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce
Skær ananasen i skiver på ca. 8 mm. i tykkelsen.
Skær skrællen af alle skiverne og fjern. evt. det midterste stykke der er for hårdt til at spise.
Pensl alle skiver med smeltet smør eller smagsneutral olie, og grill dem over direkte varme i ca. 3 min. på hver side.
Anret skiver af ananas på tallerkenerne, top med 1-2 kugler vaniljeis, karamelsauce og hakkede/knuste nødder.