Opskrift på de de lækreste valnøddeboller.Denne opskrift giver ca. 16 stk
Ret Brød, Morgenmad
Køkken Dansk
Nøgleord Boller, Brød
Samlet tid 2 timertimer30 minutterminutter
Servings 16stk
Calories 226kcal
Author Dianna
Ingredienser
25g
gær
3dl
lunken vand
160g
squash, fintrevet (kan erstattes af gulerod)
100g
valnødder, grofthakket
1
æg
1spsk
honning
200g
grahamsmel
450g
hvedemel
1 1/2tsk
salt
50g
smør
Æg eller mælk til pensling
Lidt olivenolie
Sådan gør du
Opløs gæren i danskvandet og tilsæt derefter revet squash, valnødder, æg og honning.
Bland mel og salt, og tilsæt det lidt ad gangen og rør dejen sammen, meget gerne på maskine, til alt melet er æltet godt ind i dejen.
Tilsæt smørret i små tern og rør dejen ved høj hastighed til den slipper skålen, ca. 5-10 min. Hav tålmodighed, og tilsæt endelig ikke mere mel selvom den ser klistret ud, - den skal nok samle sig, men det tager tid.
Smør hænderne med en god sjat olivenolie, og tag dejen op og form den til en kugle. Smør ligeledes hæveskålen med lidt olivenolie og læg dejen heri.Bbeklæd skålen med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
Del dejen i 16 lige store stykker, ca. 80 g/stk, og form dem til boller. Spænd gerne dejen lidt op ved at folde bunden ind over hinanden, og tril derefter bollerne runde. Hvis dejen klistrer kan du smøre hænderne med lidt olie, prøv ikke at bruge mere mel.
Lad bollerne efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir og et klæde over i ca. 30 min.
Pensl bollerne med æg eller mælk, og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader, almindelig varme, i ca. 10 minutter. Hvis du har dampprogram i din ovn kan det med fordel bruges.
Lad bollerne køle af på en bagerist inden de pakkes i lufttætte poser.