Opskrift på cheesecake uden husblas - Cheesecake med smag af studenterbrød.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Nøgleord Cheesecake, Cheesecake i glas, cheesecake uden husblas, Dessert uden husblas
Samlet tid 15 minutterminutter
Servings 6personer
Calories 639kcal
Ingredienser
Bund
175gdigestivekiks
60gsmør
180gromkugler
Ostecreme
185gfriske hindbær
200gflødeost
2 1/2dlpiskefløde
50gflormelis
2tskvaniljesukker
2spskcitronsaft
Derudover
Evt. frysetørret hindbær
Sådan gør du
Bund
Smelt smørret i en gryde og fjern den fra blusset.
Blend kiks til en fin kiksemel, rør det sammen med smørret og fordel det i 6 serverings glas.
Smuldr romkuglerne oven på kiksene.
Ostecreme
Blend hindbærrene til en fin pure. Hæld 60 gram i en lille skål og sæt det til side - de skal toppes på cheesecaken til sidst.
Hæld den restenrende hindbære puré i en skål sammen med flødeost, piskefløde, flormelis, vaniljesukker og citronsaft, og pisk det til cremen tykner.
Hæld ostecremen på en sprøjtepose, så er den nemmere at styre, og fordel ostecremen i glassene.
Servering
Lav en fordybning i toppen af cremen. Jeg dypper en måleske/teske i kogende vand, og bruger denne til at lave fordybningen i cremen – så slipper den nemt.
Fyld fordybningerne med hindbær puréen som du tog til side, og drys med frysetørrede hindbær.De kan sagtens forberedes tidligere på dagen, og opbevares på køl. Vær opmærksom på at hindbær puréen kan løbe ud i cremen - det ændrer ikke smagen, og det kan pyntes væk med frysetørrede hindbær eller en anden slags krymmel.