Stegt kammusling med Bimi® broccoli og brunet smør
Opskrift på nem og elegant forret med stegte kammuslinger, Bimi® og en brunet smør med kapers, citron og persille.
Ret Forret
Køkken Dansk
Nøgleord Nytår, Nytårsmad, Nytårsmenu
Samlet tid 35 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 282kcal
Ingredienser
Smørstegt Bimi®
150gBimi® broccoli
30gsmør
Salt og friskkværnet peber
Stegt kammusling
12kammuslinger
Salt og en smule sukker
Olie til stegning
Brunet smør med kapers og citron
100gsmør
2spskkapers
1/2citron, saften heraf
1spskpersille, finthakket
Friskkværnet peber
Derudover
1citron, fintrevet skal heraf
Sådan gør du
Forberedelse
Skyl din Bimi® broccoli grundigt og dup dem tørre. Fjern bladene, skær det nederste af stokken på skrå og halver dem på langs. Skær også nogle af sideskuddene af, så du har mindre stykker at arbejde med. Læg dem til side.
Rens kammuslingerne fri for eventuelle sener og musklen på siden. Skyl dem og dup dem godt tørre med lidt køkkenrulle, drys toppen med en smule sukker og lidt salt, og lad dem stå og trække i 10-15 minutter.
Drys toppen med en smule sukker og lidt salt, og lad dem stå og trække i 10-15 minutter.
Brunet smør
Smelt smørret ved middel varme. Lad det bruse godt op, og skru derefter en smule ned for varmen. Lad det tilberede til smørret bruner og rør undervejs. Lad derefter smørret stå ved helt svag varme, til retten skal serveres. Lige inden servering vendes kapers, citronsaft og persille i smørret og det krydres med friskkværnet peber.
Stegt kammusling og Bimi® broccoli
Smelt smørret på en pande ved middel varme til det bruser godt op. Steg din broccoli i et par minutter - vend dem halvvejs. Krydr med salt og friskkværnet peber og fjern panden fra blusset.
Samtidig varmes en sjat olie på en anden pande ved god høj varme. Steg kammuslingerne i et minut på hver side. Det er vigtigt at du steger dem ved høj varme, så de får en flot stegeskorpe og ikke kommer til at koge frem for at stege.
Anretning
Læg 3 kammuslinger på hver tallerken, og fordel buketter af Bimi® broccoli på tallerkenerne. Top med smørsaucen og fintrevet citronskal.