1stor håndfuldurter, f.eks. purløg, persille, estragon, løvstikke eller lignende
30gæggeblommer
1-2spskcitronsaft
1tskdijon
Salt
Fisken
2store rødspættefileter
1dlfuldkorns hvedemel
Paprika, salt og friskkværnet peber
50gsmør
Derudover
2skiverfrisk rugbrød
100grejer
2-3grønne asparges
Friske urter
Sådan gør du
Urtemayo
Skyl urterne grundigt, og tør dem godt.
Hæld olien i en blender sammen med urterne, og blend det ved høj hastighed, til olien er helt grøn.Lad den gerne blende i 4-5 minutter. Herved vil olien få lidt temperatur, og dermed trække mere smag og farve ud af urterne.
Hæld æggeblommer, citronsaft og dijon i en minihakker eller mindre blender, og blend det hurtigt sammen. Tilsæt derefter olien lidt ad gangen, og fortsæt med at blende, til alt olien er brugt og din mayonnaise er tyknet.
Smag mayonnaisen til med salt og opbevar den på køl til den skal servers.Put den evt. på et sprøjtepose.
Fisken
Rens rødspættefileterne for urenheder, og halver dem evt. hvis de er meget store. Dup med tørre med køkkenrulle.
Bland mel med paprika, salt og friskkværnet peber og vend rødspætterne heri.
Smelt smørret på en pande ved middel varme, og steg rødspættefileterne til de er gyldne på begge sider.
Overhæld samtidig de grønne asparges med kogende vand, lad dem evt. trække lidt og skær dem i tynde strimler.
Servering
Læg rødspættefileterne på rugbrødet og læg rejerne på toppen. Top med flere klatter urtemayonnaise og grønneasparges og drys med masser af friske urter og friskkværnet peber inden servering.