Opskrift på den lækreste romesco sauce med bagt peberfrugt og bagte tomater.
Ret Snack, Tilbehør
Køkken Spansk
Nøgleord Grill tilbehør, Peberfrugt dip
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 171kcal
Ingredienser
3store røde peberfrugter
250gcherrytomater
2fedhvidløg
1/4tskrøget paprika
80gmandler, gerne ristede
1spsksherry - eller rødvinseddike
1/2dlolivenolie
1håndfuldbredbladet persille
Salt og friskkværnet peber
Olivenolie
Sådan gør du
Halver tomaterne og læg dem på en bageplade med bagepapir - eller et fad smurt med olivenolie. Læg dem med skærefladen opad.
Halver også peberfrugterne, fjern kernehuset og læg peberfrugterne med skindsiden opad.
Dryp med olivenolie (ikke den 1/2 deciliter), krydr med salt og friskkværnet peber, og bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig varme, i ca. 30 minutter.
Lad peberfrugterne køle en smule af, og fjern derefter skindet.
Hæld peberfrugter og de bagte tomater i en minihakker sammen med hvidløg, røget paprika, mandler og sherryeddike. Blend til du har en grov men ensartet dip.
Tilsæt nu olien lidt ad gangen, og blend det ind i dippen. Blend til du har den ønskede konsistens.Jeg kan godt lide den har lidt bid og ikke er for fin.
Tilsæt nu persillen og blend igen, til persillen er fintdelt, og smag til med salt og friskkværnet peber - og evt. mere sherryeddike.Juster evt. også konsistensen hvis du ønsker den tyndere, dette kan du gøre med en smule vand.
Opbevar den på køl til den skal serveres, og server den gerne med ekstra olivenolie på toppen.