Opskrift på sprød salat med romaine salat, avocado, æbler og cremet parmesandressing.
Ret Frokost, Salat, Tilbehør
Køkken Dansk
Nøgleord Grill tilbehør
Samlet tid 15 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 534kcal
Ingredienser
Salaten
1pkNordic Harvest baby romaine*- eller et romainesalat
2avocadoer
2røde æble
1håndfuldsaltede mandler
Parmesandressing
1æggeblommer
1fedhvidløg
40gparmesan, revet
2små ansjosfileter
2spskfriskpresset citronsaft
1dlrapsolie
1/4dlvand, – juster konsistensen, måske lidt mere eller mindre
Salt og peber
Sådan gør du
Parmesandressing
Hæld æggeblommerne, hvidløg, parmesan, ansjosfileter og citronsaft i en minihakker/blender og blend det godt sammen.
Tilsæt derefter olien lidt ad gangen mens der blendes, – fortsæt til olien er brugt, og du har et tyk cremet mayonnaise.
Tilsæt vand, lidt ad gangen, og blend fortsat, til du opnår den ønskede konsistens, – dressingen skal være cremet, ikke for tynd og ikke for tyk. Smag til med salt og peber og stil den på køl til den skal serveres.
Salaten
Skær avocadoerne i både.
Skær det ene æble i tynde skiver og det andet i mindre tern.
Bland salater og æbler og anret i en skål.
Fordel skiver af avocado i salaten og top med saltede mandler, friskkværnet peber og parmesandressing.Server med ekstra dressing ved siden af.