Go Back
Email Link
Udskriv
Opskriftsbillede
Ernæringsetiket
–
+
portioner
Smaller
Normal
Larger
Print
Kartoffelsuppe med blomkål - Kartoffel blomkålssuppe
Opskrift på lækker cremet kartoffel blomkålssuppe.
Ret
Frokost, Hovedret
Køkken
Dansk
Nøgleord
Cremet suppe, Suppe
Samlet tid
30
minutter
minutter
Servings
4
personer
Calories
364
kcal
Ingredienser
800
g
kartofler
600
g
blomkål
1
løg, grofthakket
2
fed
hvidløg, finthakket
6
dl
bouillon, kylling eller grøntsags
2
dl
fløde - madlavnings eller piske
25
g
smør
1/2
citron, saftfen heraf
Salt og peber
Evt. bacon og grønt til toppen
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og skyld dem i rigeligt koldt vand.
Del blomkålen i små buketter og skyld dem grundigt.
Smelt smørret og svits løg, hvidløg, blomkål og kartofler af i små 5 minutter, - det skal ikke tager farve.
Hæld bouillon over og lad suppen små koge i 20 min, eller til grøntsagerne er møre.
Tilsæt fløde og blend suppen glat, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Server suppen toppet med finthakket grøn, bacon eller ristede kikærter.
Video
Nutrition
Kalorier:
364
kcal
|
Kulhydrater:
51
g
|
Protein:
13
g
|
Fedt:
14
g
|
Mættet fedt:
8
g
|
Flerumættet fedt:
1
g
|
Enkeltumættet fedt:
4
g
|
Transfedt:
0.2
g
|
Kolesterol:
40
mg
|
Natrium:
836
mg
|
Kalium:
1561
mg
|
Fiber:
8
g
|
Sukker:
9
g
|
A-vitamin:
440
IU
|
C-vitamin:
121
mg
|
Kalcium:
152
mg
|
Jern:
3
mg