Go Back
+ servings
Græske fladbrød - Opskrift på saftige græsk pitabrød

Græske fladbrød

Opskrift på lækre pandestegte græske fladbrød.
Denne opskrift giver 8 stk.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Brød, Tilbehør
Køkken: Græsk
Samlet tid: 2 timer
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 550 g hvedemel
  • 3 1/2 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • Olie eller sprayfedt til stegning

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker og olie.
  • Bland mel og salt, og rør det i lidt ad gangen. Ælt dejen, gerne på maskine, til melet er æltet godt ind i dejen og den samler sig om krogen.
  • Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hævet et lunt sted en god times tid.
  • Del dejen i 8 lige storestykker, ca. 110 g pr. stk, og tril dem til boller - så er de nemme at rulle ud i cirkler.
  • Rul hver bolle ud i en stor cirkel der passer til en pande, den skal være ca. 2-3 mm tyk, - brug evt. lidt mel hvis der er behov.
  • Varme en pande op ved middel varme, og sprøjt den med en smule sprayfedt, eller pensl med lidt olie.
  • Bag brødene et par minutter på hver side ved middel varme, til de bobler op og er let lysebrune. Brug lidt sprayfedt hver gang du vender et brød og steger et nyt, - det giver et lækker saftigt fladbrød.
  • Læg dem løbende ovenpå hinanden som de bliver færdige og dæk dem med staniol, - så sikrer du at brødene forbliver lækre bløde.