Opskrift på klassisk haydari tilsat bagte peberfrugter, - skøn fylde og med en dejlig sødme.
Ret Tilbehør
Køkken Tyrkisk
Samlet tid 45 minutterminutter
Antal 4personer
Ingredienser
250gfeta
1dltyrkisk eller græsk yoghurt
2røde peberfrugter
1håndfuldbredbladet persille, finthakket
4fedhvidløg
1spskcitronsaft
Salt og peber
Evt. en smule chiliflager
Sådan gør du
Befri peberfrugterne for kernehuse og skær dem i store stykker.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med lidt olie og krydr med en smule salt. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 min., - skrællen skal boble op og blive en smule mørk.
Tag bagepladen ud af ovnen, og lad peberfrugterne køle en smule af inden skrællen fjernes. Lad peberfrugterne køle yderligere af på en tallerken, - de må ikke være varme når de skal blendes med de andre ingredienser.
Blend peberfrugter med feta og hvidløg til en ensartet cremet masse, - jeg bruger en minihakker.
Rør fetacremen sammen med yoghurt, persille, citron og evt. chiliflager.
Smag dressingen til med salt og peber, og opbevar den på køl til den skal serveres.