Go Back
Smørstegt rødspætte - Opskrift på rødspætte med persillesauce$

Smørstegt rødspætte med persillesauce

Opskrift på lækre smørstegte rødspætter med kartofler og persillesauce.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 4

    store rødspætter

  • 2 dl

    rugmel (eller 1 pose Anna's paner mix, føres oftest i fiskehuset)

  • 2

    æg, sammenpisket

  • Salt og peber

  • Smør til stegning

Persillesauce

  • 50 g

    smør

  • 3 spsk

    hvedemel

  • 6 dl

    kogevand + 1 grøntsagsbouillon terning

  • 2 1/2 dl

    piskefløde eller sødmælk

  • 1 stort bundt persille, finthakket
  • Salt og hvid peber

Tilbehør

  • 1 kg

    nye danske kartofler, renset for urenheder

  • Evt. bær og urter til pynt

Sådan gør du

Tilbehør

  • Bring kartofler i kog i en gryde med rigeligt godt saltet vand evt. tilsat peberkorn og persillestilke, og lad dem koge ved middelvarme i ca. 5 min. Sluk derefter for varmen og lad dem trække færdigt i vandet under låg i ca 15 min., - på den måde får du en lækker fast kartoffel. Tiden kommer selvfølgelig an på størrelsen af kartoflerne, - så mærke efter med en kød nål når de har trukket 10 min. Skulle de stadig være meget hårde tændes de blot igen i et par minutter, - man lærer hurtigt at vurdere koge tiden når man har gjort det nogle gange.

Persillesauce

  • Smelt smørret i en gryde og pisk melet ud heri. Varm det godt igennem et par minutter under omrøring.
  • Tag 5 dl kogevand fra kartoflerne og pisk det godt sammen med smørbollen.
  • Tilsæt derefter piskefløde/mælk og bouillonterning og lad saucen varme godt igennem i 10-15 min., - husk at piske jævnligt så den ikke brænder på, og tilsæt evt. mere væde hvis der er behov for det.
  • Inden servering tilsættes persillen, saucen varmes igennem og smages til med salt og peber.

Rødspætterne

  • Vask rødspætterne grundigt og dub dem tørre med et viskestykke eller køkkenrulle.
  • Vend dem i sammenpisket æg, og derefter i mel blandingen blandet med salt og peber (hvis ikke den er færdig købt) og lad dem hvile i 5 min. på en tallerken.
  • Smelt smørret og steg fiskene gyldne ved middel varme i ca. 5-8 min. på hver side, alt efter størrelse.
  • Server rødspætterne med nye kartofler og persillesauce, - evt. toppet med friske bær og grønt.