Opskrift på lækre smørstegte rødspætter med kartofler og persillesauce.
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Gourministeriet
Nøgleord Dansk mad, Fisk
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4Personer
Calories 668kcal
Author Dianna
Ingredienser
4
store rødspætter
2dlrugmel (eller 1 pose Anna's paner mix, fåes ofte i fiskehuset)
2
æg, sammenpisket
Salt og friskkværnet peber
Smør til stegning
Persillesauce
50g
smør
3spsk
hvedemel
6dlkyllingeouillon
2 1/2dl
piskefløde eller sødmælk
1stort bundt persille, finthakket
Salt og hvid peber
Tilbehør
Kogte kartofler
Urter til pynt
Sådan gør du
Persillesauce
Smelt smørret i en gryde og pisk melet ud heri. Varm det godt igennem i et par minutter under omrøring.
Tilsæt bouillonen lidt ad gangen, og rør derefter mælk eller fløden i. Lad saucen varme godt igennem i 10-15 minutter. Husk at piske jævnligt så den ikke brænder på, og tilsæt evt. mere væde hvis der er behov for det.
Inden servering tilsættes persillen - varm saucen igennem og smage til med salt og friskkværnet peber.
Rødspætterne
Vask rødspætterne grundigt og dub dem tørre med et viskestykke eller køkkenrulle.
Vend dem i sammenpisket æg, og derefter i en blanding af mel, salt og friskkværnet peber - eller den færdigblandede mix.
Smelt smørret på en stor pande, og steg fiskene gyldne ved middel varme i ca. 5-7 minutter på hver side, alt efter størrelse.
Server rødspætterne med nye kartofler og persillesauce, og top evt. med friske urter.