Opskrift på den bedste rødvinsglace - Rødvinsglace monteret med smør
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Nøgleord Glace, Sauce
Samlet tid 2 timertimer
Servings 6Personer
Calories 209kcal
Author Dianna
Ingredienser
3skalotteløg, finthakket
2fed
hvidløg, finthakket
1stilk
rosmarin
3/4dlgod mørk balsamico
1flaskerødvin
1loksebouillon
50gkoldt smør, skåret i tern
Olie til stegning
Friskkværnet peber og evt. salt
Evt. sukker eller honning
Sådan gør du
Varm en sjat olie i en gryde, og steg løg og hvidløg til løgene er klare.
Tilsæt rosmarin og varm det med i et par minutter. Krydr med friskkværnet peber.
Tilsæt balsamicoeddiken, og lad den reducere til den tykner.
Hæld rødvinen over og lad den koge ind i 10-15 minutter ved god høj varme.
Tilsæt bouillonen, og lad din rødvinsglace reducere ved god høj varme til cirka 3 deciliter. *Bemærk: 3 dl pr portion du laver - laver du dobbelt portion er det 6 dl osv.
Sigt saucen igennem en finmasket sigte, og hæld den tilbage i gryden. Varm den godt igennem i yderligere 10 minutter, ved høj varme.
Monter saucen med det kolde smør (pisk det kolde smør i saucen). Pisk én terning i ad gangen, og pisk grundigt mellem hver klat smør.Smørret får glanen til at tykne, skulle den stadig være for tynd til din smag, kan du jævne den med en smule maizena rørt med vand.
Smag til med salt og friskkværnet peber - og evt. en smule honning eller sukker, hvis der er behov for det.