Go Back
+ servings
Rødvinsglace - Opskrift på den bedste rødvinssauce

Rødvinsglace

Opskrift på den bedste rødvinssauce/glace.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 1 time
Antal: 6 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1 flaske

    god rødvin

  • 1 l

    boullion, - vi bruger okse

  • 2

    løg, finthakket

  • 2 fed

    hvidløg, finthakket

  • 1 kvist

    rosmarin

  • 3 spsk

    mørk balsamico

  • 2 spsk

    sherry eddike

  • 50 g

    smør

  • Olie til svitsning - Brug den mængde så løgene ikke brænder på
  • Peber og evt. salt

Sådan gør du

  • Varm olien i en gryde og svits løg af ved middel varme til det bruner.
  • Tilsæt hvidløg og rosmarin og varm med et par minutter.
  • Krydr med rigeligt friskkværnet peber og tilsæt balsamico og eddike, og lad det varme godt igennem til det tykner.
  • Hæld rødvinen over og lad den reducere en smule.
  • Hæld boullion over og lad nu saucen reducere ved middel varme til ca. 1/3.
  • Hæld saucen gennem en sigte og varm den igen godt igennem i gryden og monter tilsidst saucen med smørret, og smag til med salt og peber hvis nødvendigt