Go Back
+ servings
Pasta med oksemørbrad i cremet trøffelsauce - Opskrift

Pasta med oksemørbrad i trøffelsauce

Opskrift på den lækreste cremede pasta med oksemørbrad og trøffelsauce.
3.19 fra 11 stemmer
Udskriv Pin
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 500 g pasta
  • 400 g

    oksemørbrad, skåret i større tern

  • 1

    store løg, grofthakket

  • 3 fed

    hvidløg, fintrevet eller presset

  • 40 g tørrede Karl Johan svampe Kan erstattes af 250 g friske svampe, - de skal brunes af i lidt olie som det første.
  • 1 dl hvidvin
  • 3 1/2 dl

    kraftig bouillon (okse eller kalv - jeg brugte en terning til denne portion)

  • 3 1/2 dl

    piskefløde

  • 1 spsk god trøffelolie - jeg bruger La Tourangelle med hvid trøffel
  • 5

    stilke frisk timian, bladene heraf - jeg bruger blød timian

  • Salt og friskkværnet peber

  • Olie

  • Parmesan og frisk timian til toppen

Sådan gør du

  • Udblød svampene som beskrevet på posen og pres dem derefter fri for væde. Hak dem evt. en smule hvis stykkerne er meget store.
  • Varm en god sjat olie i en gryde, og steg løg og hvidløg klare ved middel varme.
  • Tilsæt de udblødte svampe og steg dem godt af.
  • Tilsæt oksemørbraden, krydr med rigeligt peber og en smule salt, og lad det brune godt af i ca. 5 min. - tilsæt derefter frisk timian.
  • Hæld vinen over, og lad den dampe af inden boullion, fløde og trøffelolie tilsættes. Lad saucen simre i 30 min., - rør jævnligt. Skru evt. op for varmen de sidste 10 min. hvis saucen trænger til at koge yderligere ind.
  • Kog pastaen al dente som beskrevet på posen.
  • Smag saucen til med salt og peber, og evt. mere trøffelolie.
  • Hæld vandet fra pastaen og vend pastaen godt rundt i saucen.
  • Server retten toppet med frisk timian og lidt revet parmesan.