Go Back
+ servings
Fanø laks - Opskrift på forret med fanø laks og rygeost

Fanø laks med rygeost creme og syltede sennepsfrø

Opskrift på nem og lækker lille forret/appetizer med røget Fanø laks og rygeost creme.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 2 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 100 g

    Røget Fanø laks

Rygeost creme

  • 1 spsk

    rygeost/røgeost

  • 2 spsk

    creme fraiche 18% eller 38%

  • 1 tsk

    friskpresset citronsaft, smag til

  • Salt og peber

Syltede sennepsfrø

  • 60 g

    sennepsfrø

  • 1 1/2 dl

    klar eddike

  • 1/2 tsk

    salt

  • 2 spsk

    sukker

Sådan gør du

Syltede sennepsfrø

  • Kom alle ingredienserne i en gryde og kog op.
  • Skru ned på middelvarme og lad simre ved smag varme i 10 min.
  • Hæld sennepsfrø og lage på glas og lad dem køle helt af før de bruges.

Laks og rygeost creme

  • Bland creme fraiche med rygeost og tilsæt citronsaft.
  • Smag til med salt og peber, og giv den evt. en smule mere citron hvis du ønsker mere syre.
  • Skær derefter laksen ud i skiver på ca. 1/2 cm tykkelse.
  • Anret laksen i skiver på en tallerken sammen med rygeost creme og syltede sennepsfrø, og server evt. med friskbagt brød.