Go Back
+ servings
Paprikagryde med oksemørbrad - Den bedste opskrift med mos

Paprikagryde med oksemørbrad og kartoffelmos

Opskrift på den bedste paprikagryde med oksemørbrad og kartoffelmos
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 2 timer
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 500 g

    oksemørbrad, skåret i store tern

  • 200 g

    cocktailpølser

  • 150 g

    bacon, skåret i store tern

  • 200 g

    svampe, skåret i kvarte

  • 1

    løg, grofthakket

  • 1 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 3 spsk

    tomatkoncentrat

  • 2 ds

    hakkede tomater

  • 4 dl

    grøntsags bouillon

  • 2 1/2 dl

    piskefløde

  • 2 spsk

    paprika

  • 1 spsk

    hvedemel

  • Salt og peber

  • Lidt olivenolie til stegning

Kartoffelmos

  • 1200 g

    kartofler, skrællede og skåret i tern

  • 1 1/2 dl

    creme fraiche 18%

  • 50 g

    smør

  • 2 dl Kogevand fra kartoflerne
  • Salt

  • Evt. lidt hakket persille

Sådan gør du

  • Varm en smule olie i en gryde eller dyb pande, og steg bacon til den er gylden og let sprød.
  • Tilsæt cocktailpølser og steg med et par minutter så de får lidt farve. Sæt det til side på en tallerken.
  • Svits champignon godt af i 5 min. i fedtet fra bacon og pølser, - tilsæt evt. mere olie hvis der er behov for det.
  • Steg kødet med og lad det brun godt af.
  • Tilsæt løg og hvidløg og steg det med et par minutter.
  • Tilsæt paprika og hvedemel, og varm det igennem, og tilsæt derefter tomatkoncentrat og rør det godt ind i blandingen.
  • Hæld de flåede tomater, grøntsags boullion og piskefløde over, og lader retten simre i minimum 30 min, gerne længere hvis tiden er til det.
  • Vendt til sidst den ristede bacon og pølser i retten, og varm det godt igennem.

Kartoffelmos

  • Skyl kartoffelstykkerne grundigt i rigeligt rindende vand inden de koges, så du får skyllet noget af stivelsen ud.
  • Kog kartoflerne i rigeligt usaltet vand til de er møre, ca. 20 min.
  • Hæld vandet fra og gem en smule til at justere konsistensen med.
  • Tilsæt smør og creme fraiche og pisk kartoffelmosen med en håndmixer, eller brug en kartoffelmos presser og pisk den efterfølgende med et piskeris - så bliver den lækker luftig.
  • Juster konsistensen med kogevand fra kartoflerne og smag til med salt.
  • Server kartoffelmosen med den varme paprikagryde og lidt friskhakket persille.

Noter

Brug altid bagekartofler eller mosekartofler